Nieuwe kijk op financieel welzijn

Assistent Professor

Hoogleraar financiële dienstverlening Lisa Brüggen begeleidde PhD-kandidaat Jenna Barrett bij haar onderzoek dat resulteerde in het proefschrift Money Matters: Understanding and Improving Financial Well-Being. “Met mijn onderzoek geef ik nieuwe inzichten in de manier waarop je financieel welzijn kunt definiëren, meten en verbeteren”, aldus Barrett.

Jenna Barrett heeft een achtergrond in psychologie en voltooide een research master in Social and Behavioral Sciences aan Tilburg University. Toen ze begin 2019 zag dat de School of Business & Economics van Maastricht University op zoek was naar PhD-kandidaten, besloot ze te solliciteren.

Research mindset

“We ontvingen wel 200 reacties, maar die van Jenna sprong er meteen uit”, vertelt Brüggen. “Jenna’s sollicitatie was sprankelend en persoonlijk. Wat me vooral enthousiast maakte, waren haar research mindset en haar volwassen visie op haar onderzoeksonderwerp. Uiteindelijk ging die positie naar iemand anders, maar ik wilde Jenna per se begeleiden bij haar onderzoek op het gebied van financieel welzijn. Daarom heb ik mijn uiterste best gedaan om dit financieel voor elkaar te krijgen. Daarna hebben we samen een onderzoeksvraag geformuleerd.”

Met haar proefschrift wil Barrett het begrip van financieel welzijn vergroten en nieuwe manieren vinden om financieel welzijn te verbeteren. Barrett: “Ik zie in de praktijk dat beleidsmakers en bedrijven hier ontzettend in geïnteresseerd zijn. Tegelijkertijd is er een gebrek aan kennis over hoe je financieel welzijn definieert en meet. Tijdens mijn onderzoek heb ik gekozen voor een multidisciplinaire benadering waarin ik verschillende methodes gebruik om financieel welzijn te begrijpen en te verbeteren. Daarbij maak ik gebruik van inzichten uit de psychologie, marketing, finance en economie.”

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
Unigarant
4.170 - 6.306
Junior
Hoogeveen
Appel Pensioenuitvoering
Marktconform
Junior
Rijswijk, Almere