Good Practice inrichting compliancefunctie bij pensioenfondsen

Like

De 'Good Practice Inrichting compliancefunctie bij pensioenfondsen' bevat suggesties of aanbevelingen voor onder toezicht staande instellingen. Dit document geeft voorbeelden van mogelijke toepassingen die naar het oordeel van DNB goede invulling geven aan de verplichtingen uit wet- en regelgeving.

DNB heeft in 2021 een inventariserend onderzoek gedaan naar de inrichting van de compliancefunctie bij pensioenfondsen. Uit dit onderzoek kwam een aantal voorbeelden (good practices) naar voren die naar het oordeel van DNB een goede invulling geven aan DNB’s verwachtingen over de inrichting van de compliance functie. Om de sector te helpen invulling te geven aan het inrichten van de compliancefunctie, heeft DNB een good practice-document opgesteld.

De 'Good Practice Inrichting compliancefunctie bij pensioenfondsen' bevat suggesties of aanbevelingen voor onder toezicht staande instellingen. Dit document geeft voorbeelden van mogelijke toepassingen die naar het oordeel van DNB goede invulling geven aan de verplichtingen uit wet- en regelgeving. De voorbeelden zijn indicatief van aard en instellingen zijn vrij om een andere toepassing te kiezen, zo lang men anderszins voldoet aan de wet- en regelgeving.

Lees verder>>